TRY

Tam Versiyon: Cennette Hangi dil konuşulacak
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Cennet dili Arapça’dır. Değildir diyenlere deriz ki:
Resululullah (s.a.v) buyuruyor:

Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur’ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur. Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır. (2)
Bu hadis-i şerifi destekleyen ayet-i kerimeler:

Apaçık Arapça bir dille. (3)
Onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. (4)

Allah Resülü, İki Cihan Serverinin (s.av) konuştuğu dil Arapça olacak da Cennet dili Arapça dan başka bir dil mi olacak. Hz.Adem (a.s) yeryüzüne indirilmeden Arapça konuşacak da, Cennet dili mi Arapça olmayacak?

Hz.Aişe r.a. buyuruyor:

Cennet ehli Muhammed aleyhisselamın diliyle konuşacaklar. (5)

(Allahulalem)
BiLginizEEE...!!!

aLıntı
Merak Ediyodum
Ii Olduu
Saol Kardeş
J Ç P harflerini unutup harf sayısını azaltan.. birbirine benzeyen harfleri diline katan.. cahiliye devrinde okuma bilen sayısı yok denecek kadar az olan.. Zalim Haccac tarından Kur'an'ın (orjinaleinden farklı olarak) harekelendiği dilden mi konuşacak insanlar.. Arapların soyunun dayandığı Hz. İbrahim.. Bütün bilgiler öğretilen Hz. İdris.. Hatta bütün isimlerin kendisine öğretildiği kişi, insanların atası Hz.Adem Peygamber de mi Arapça konuşacak.. Lütfen akıllı mantıklı olalım..

Alıntı:
J Ç P harflerini unutup harf sayısını azaltan.. birbirine benzeyen harfleri diline katan.. cahiliye devrinde okuma bilen sayısı yok denecek kadar az olan.. Zalim Haccac tarından Kur'an'ın (orjinaleinden farklı olarak) harekelendiği dilden mi konuşacak insanlar.. Arapların soyunun dayandığı Hz. İbrahim.. Bütün bilgiler öğretilen Hz. İdris.. Hatta bütün isimlerin kendisine öğretildiği kişi, insanların atası Hz.Adem Peygamber de mi Arapça konuşacak.. Lütfen akıllı mantıklı olalım..

neye ya da kime inanıyorsun bilmiyorum ama Kuran-ı Kerim ve onu gönderen Allah'a inanan biri bilir ki O ne isterse o olur...

ayetlerimi inkar edeceksinn..

Alıntı:

1) Hz.Adem cennetten atıldığında rabbize tam 140 sene yalvarmış yakarmış en sonuncuda cenetin kapısındaki bir kelime ile oraya girmiştir orada yazan LE İLEHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RESULULLAH idi.
2) peygamberimiz sav olmazaydı 180000 alemi yaratmazdım diyor yuce rabbimiz kuranda dunya bu aleminde içinde kucuk bir parca
3) maça çıkmışın 1-0 galibsin bunun değerini bil başka bir peygamberin ummetide olabilirdin annen- baban fareye tapan bir hinduda olabilirdi.
4) peygamberimiz sav. mescidi aksada tüm peygamberlere imamlık yapmuştır.
5) ahirette hesaba cekileceğimiz gün sadece o şefaatci olacaktır.
6) biz bilmiyoruz o büyük insanı sorun burda güzel kardeşim

Cennet'te Dil
Peygamber'e atfedilen uydurma hadislere bakacağınıza Kur'an'a bakmanızı tavsiye ederim..

Cennet'te Arapça konuşulacağını iddia edenlere karşı ben de Arapça olmayacağını iddia ediyorum.. Ve kanıtlarımdan bazıları:

Allah Kur'an'da Tevbe Suresinde Araplar'ı Kur'an'ı en ANLAYAMAYACAK kişiler olarak gösteriyor (Meallerdeki yanlış çevirilere bakıp burada BEDEVİLER dediğini sanmayın orjinal haline bakın.. Arapça okuma bilmeyenler http://www.kuran.gen.tr'den Latin Alphabet Kur'an'a bakabilirler..) Diyeceksiniz ki -Peygamberimiz de Arap idi.. Ayıp ediyorsun.. Ama ben de derim ki Ebu Cehil de Ebu Süfyan da Arap idi.. Ve Tevbe Suresinde ALLAH böyle buyuruyor..

Arapça şu haliyle eksik bir dildir.. Araplar bizim onların adını yazarken kullandığımız P harfi de dahil omak üzere (ki Amerika'da meşhur espri vardır.. Arap öğrenci arabasını park etmek ister.. -Can I park here?.. diyemediğinden -Can I "Bark" here (buraya havlayabilir miyim?.) der..) Ç J gibi harflerden yoksun bırakmışlardır kendilerini.. Ayrıca zamanımızdaki gibi İslam'ın ilk devirlerinde esre, ötre, üstün gibi işaretlemeler de yoktu.. 4 halife devrinden sonra bu hale gelmiştir.. İsteyen Peygamber'in orjinal mektuplarını internette bulabilir.. İlk orjinal Kur'an nüshaları da aynı şekilde bulunup incelendiğinde de işaretlerin olmadığı görülecektir.. Bu aşamada sormak isterim: -Cennet'te eksik Arap dili mi kullanılacak?.. Haccac-ı Zalim tarafından harekelenen dil mi?.. Cahiliyye Arapçası mı?.. Yoksa öncesi mi?..

Yine sormak isterim Allah'ın bütün isimleri öğrettiği Hz. Adem de Arapça konuşup öğrendiklerini boş mu verecektir.. Hz. İdris (ki kendisine bütün ilimler öğretilmiş, kullandığımız DERS kelimesi onun adından türemiştir) de mi Arapça dili ile limitlenecek..

Hadi onları da sayma Hz. İbrahim (ki Araplar ve İsrailoğulları onun soyundandır, dilleri de onun dilinden türemiştir..) de mi torunlarının dili ile konuşacak..

Ayrıca eklemek isterim ki kaynak olarak belirtilen ayetlerde bununla ilgili ifade yoktur... Sadece (26) Şuara Suresi 195. Ayette : "Açık-seçik Arapça bir dille indirdi." buyruluyor.. Cennet dili ile ilgili bir ifade hiçbiryerde yok.. Bu ayet de delil olamaz.. Resulallah Arap, kendisine peygamber gönderilmiş azmış, sapmış halk Arap.. Hem de okuma yazma bilmeyen, cahiliyye devri Arapları.. Kur'an hangi dille indirilecekti acaba?.. Türkçe-Frenkçe-Eskimoca-Esparanto mu?....

180.000 alemin Resulallah'ın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı ile ilgili bir ayet yoktur.. Kur'an'da Allah tersine Peygamberleri birbirinden üztün tutmayın demektedir.. Aksini iddia etmek İslam düşmanlarının işine gelir. İsa Allah'ın oğludur.. İsa da tanrıdır diyen Hristiyanlar da bu tür tuzaklara düşmüşler ve doğru yoldan sapmışlardır..

Cahiliyye devrine atıp tutan ben değilim.. Bu gerçektir.. İnsanlar t ezberledikleri işaretler olarak gördükleri kelimelerle icaret yapıyorlardı.. İnsanlar okumadığı için yanlışlara sürüklendiler.. Aksini iddia eden kardeşlerime sorarım.. O dönemde Arap edebiyatı madem bu kadar ileridir neden bir yazılı eser yoktur.. Varsa bir edebi eser neden acaba İslam'ın Kutsal Kitabı, Allah Kelamı Furkan Peygamberimizin vefatından çok sonraları Kitap haline getirildi.. Kurutulmuş hayvan derilieri üzerine yazı yazmaya çalışan bir halk nasıl olur da edebiyatta en üst düzeye erişmiş olabilir.. Bu dediğinize İlkokulda Din derslerinde çocuklara ahkam kesersiniz..

Kaba-küfür dili dediğiniz Almanca ve Arapça aynı dil grubuna dahildir bu arada belirteyim.. Bu gruptaki dillerde Soyuttan Somuta yön izlenir.. Ve tümevarımcı dillerdir.. Ve insan beyninin düşünme yapısına temelde ters düştüğü bilinir.. Türkçe ise Somuttan Soyuta gidişat vardır ve Tümdengelimci bir dildir.. İnsan beyni de tümdengelimci işleve sahiptir.. Böyle bir ayrıntıyı belirteyim dedim..

Bana Cennet'te Konuşulacak dil Arapçadır diyen Kur'an Ayeti gösteren kardeşimin 40 yıl kölesi olurum..

En doğrusunu Allah bilir.....
Sevgili Heavy örnek olarak verdiğin kişiler Peygamber'in vefatından uzun yıllar sonra yaşamış kişiler..

Arap ve Arapça için ben atıp tutmuyorum.. Tevbe suresini dile getirdim.. Arapça bilen kardeşlerimiz varsa orada BEDEVİLER değil ARAPLAR yazdığını görecekler/görmüşlerdir..

Ben sadece Cennet dilinin Arapça olacağı iddialarına yanıt vermek istedim.. Resulallah Arap olduğu için Arapları yüceltmeye karşı fikirlerimi beyan etmek istedim.. Günümüzde de yakın tarihimizde de Arap halkının ne durumda olduğunu benim ifade etmeme gerek yok.. Kimlerin oyuncağı oldukları bellidir.. Petrollerini ellerinden alırsan ayakta kalmaları mümkün olmayan ülkelerdir.. Geçmişte bize neler yaptıklarını da unutun varsa hatırlamasını rica ederim..

Arap halkı bu kadar ideal/yüce/süper idi iseler Allah onların arasına neden bir Peygamber göndermiş olabilir?..

Öfkeleneceğinize (nasıl olsa benim dediğimin tersini düşünüyorsanız ikna olmanız çok çok zor) en azından şöyle düşünebilirsiniz: Bu adam bir yerlerden bu fikirlere kapılmış.. Her ne kadar düşüncelerime ters de düşse en azından alternatif birşeyler söyledi..

Alıntı:
Sevgili Heavy örnek olarak verdiğin kişiler Peygamber'in vefatından uzun yıllar sonra yaşamış kişiler..

Arap ve Arapça için ben atıp tutmuyorum.. Tevbe suresini dile getirdim.. Arapça bilen kardeşlerimiz varsa orada BEDEVİLER değil ARAPLAR yazdığını görecekler/görmüşlerdir..

Ben sadece Cennet dilinin Arapça olacağı iddialarına yanıt vermek istedim.. Resulallah Arap olduğu için Arapları yüceltmeye karşı fikirlerimi beyan etmek istedim.. Günümüzde de yakın tarihimizde de Arap halkının ne durumda olduğunu benim ifade etmeme gerek yok.. Kimlerin oyuncağı oldukları bellidir.. Petrollerini ellerinden alırsan ayakta kalmaları mümkün olmayan ülkelerdir.. Geçmişte bize neler yaptıklarını da unutun varsa hatırlamasını rica ederim..

Arap halkı bu kadar ideal/yüce/süper idi iseler Allah onların arasına neden bir Peygamber göndermiş olabilir?..

arasına göndermedi,arasından seçti...ancak bardağın doluluk miktarı sende ters biraz...

araplar diye tümünü yargılamayacağım ancak kurtuluş savaşında destek alamadığımızı biliyorum...ki insan dönektir,zayıftır...o yüzden siyaset bulaşmasın diye susuyorum...

Cenetin dili arapça olacak denmiş ve çeşitli ayetlerle çeşitli hadislerle bu açıklanmaya çalışılmış. Bende Size bunun böyle olamayacağını basit olarak anlatmaya çalışacağım.İşte benim düşüncelerim:

1)Sadece arapça konuşulacak olursa arapça bilmeyenler nasıl anlaşacak.Ayrıca dirilme ruh ve bedenen olacaksa ve cennete ruh ve bedenen yaşayacaksak,bir dilimiz olmasına da gerek yok zira orada ve ahiret gününde günah ve sevaplarımız konuşacağından dile gerek kalmayacak.Tasvir olarak beden dilinin konuşacağı söylenebilir. (yalan da ağzımız,içkide karaciğerimiz,sigarada ciğerimiz,şirk koşmada beynimiz)

2)Kuran-ı Kerim'in arapça olması veya peygamberimzin arapça konuşması tamamen toplumu aydınlatmaya yönelik birşeydir. Zira vahiy kalbe gelen birşeydir.Dili olması manasızdır ancak söylem olarak toplumda kabul gören dilde anlatılması doğaldır. Hepiniz arapça öğrenin denmesinde kasıt tamamen ilk ayete bir göndemedir. Zira ilk ayette "Oku,yaradan rabbinin ismi ile oku" denmektedir. Yani bir aydınlanma toplumu ileriye götürme çabasının başlaması umulmaktadır.Oku ki gelişesin zararı ve yararı ayırt edebilesin.

3)Temel birşey daha var.Allah ilim sahibidir,kullarda ise Allah'ın sonsuz nurunun esinlenmesi (parçası) dir. Dolayısıyla bildiklerimiz ve bileceklerimiz Allah ilminin zerreleri olacaktır. Bu bakımdan Allah'ın,kendi ilmini hiçe sayarak böyle bir emir vermesi düşünülemez.

Sonuç olarak İslam dün zamanlara ve kavimlere gönderildiğinden sadece bir zümreye ait bir dilin Cennet'te hüküm süreceği söylenemez.

Sevgiyle kalın...
Sayfa: 1 2 3
Referans URL
  • TRY: http://www.tryorum.com/index.php
  • Cennette Hangi dil konuşulacak: http://www.tryorum.com/showthread.php?tid=13420