TRY

Tam Versiyon: 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Özel Kılıçaslan Liseleri'nin '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nda 101 okuldan 560 öğrenci katıldı.
Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri tarafındaen bu yıl 3.sü düzenlenen ilköğretim okulları arası 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması sonuçlandı. 6 ildeki 101 okuldan 560 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğince Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayeleriyle başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası düzenlenen yarışmanın anlamını daha çok artırmış oldu.

Özel Kılıçaslan Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı, Zaman Gazetesi Yazarı Gazeteci-Yazar Ali Çolak, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa dikmen, veliler ve öğrenciler katıldı. Törenin en ilgi çeken konuğu ise 'Tek Türkiye' dizisinde Dila hemşireyi canlandıran Müjgan Gönül oldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Murat Tunç, Kayseri başta olmak üzere Sivas, Yozgat, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir ilinden 560 öğrencinin ilköğretim okulları arası 3. 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasına katıldığını açıkladı. Murat Tunç, büyük ilgi gösterilen yarışmada, belirlenen kitapları anlayarak okuyup okumadıkları ile ilgili kitaplardan 100 soru sorulduğunu söyledi. Tunç, sorulara en iyi cevabı veren okulların ve öğrencilerin derecelendirme yapılarak ilk 6'ya girenlere ödülleri verildiğini belirtti. Murat Tunç, başlatılan bu yarışmanın amacının daha çok öğrencinin kitap okuması ve okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik olduğunu ifade etti. Özel kılıçaslan Liselerinin bu yarışmalarla kitap okumayı kazandırma adına önemli bir etkinlik olarak devam ettireceğini vurgulayan Murat Tunç, herkese teşekkür etti.

Ödül töreni öncesinde, öğrenci ve öğretmenlerle 'Türkçe Üzerine Sohbet' eden Gazeteci-Yazar Ali Çolak, düzenlenen etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti. Çolak, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında bu yarışmaların daha çok ve geniş kapsamlı yapılması gerektiğini vurguladı. Çolak, sohbette Türkçe'nin önemine anlattı.

Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı, etkinliği düzenleyen okul yöneticilerine teşekkür ederek, "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Okullarımızda başlatılan 100 Temel Eser Kitap okuması ve buna bağlı olarak düzenlenen yarışma önemli teşviktir. Okuyan, eğitimine önem veren ülkeler bilinçli nesiller yetiştirirler. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesini ve bütün okullarımızda benzer etkinliklerin olmasını isteriz" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve okullan kategorisinde ödüller verildi. Dereceye giren öğrenci ve okullara, altın, gümüş ve bronz madalyanın yanı sıra altın ve başarı belgeleri verildi. Danışman öğretmenlere ise plaket takdim edildi. Sıralamada dereceye giren okullara sinevizyon cihazı, bilgisayar, lazer yazıcı ve telsiz telefon hediye edildi.

100 temel eser serisindeki kitapların okullara hediye edilmesinden dolayı Vali Yardımcısı Ali Mantı, Melikgazi İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Dikmen'e 'kültür adamı' ödülleri verildi.

3. 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasına katkı ve desteklerinden dolayı da Zaman Gazetesi Kültür Sanat Editörü Yazar Ali Çolak ve Zaman Gazetesi Gençlik Eki Editörü Musa Güner'e de plaket verildi.

(Cihan Haber Ajansı)
Referans URL