TRY

Tam Versiyon: Dünyadaki En Büyük 10 Ordu...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Dünya üzerindeki en güçlü ordular hangi devletlerde sorusu herkesin kafasını karıştıran bir soru haline geldi.. Bu sadece orduların asker sayısına deil bir çok faktöre göre sıralanıor.. Bu faktörler genelde platformlarda tartışılmasada aslında ateş gücü, teknoloji ve mobilizasyon gbi bir çok madde altında değerelndrilior..
Sadece asker sayısına göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;
China
United States
India
Korea, North
Russia
Korea, South
Pakistan
Israel
Turkey
Iran
Fakat birazcık savaş tarihine bakarsak büyük orduların büyük hezimetler aldığınıda görebilirz.. Yani aslında ordudaki asker sayısından öte ordunun kabiliyetleri çok önemlidir.. Bir orduyu diğerinden üstün yukarıda saydıım gbi bir kaç faktör var.. Fakat en önemli konu ateş gücü ve silahlar.. Bunlar savaş destekleyici unsurlar olarak geçior.. Lojistik(ordunun harakt kabiliyeti), "Maintance" ( Tamir kabiliyeti ve her koşulda haraket edebilme imkanı) ve benzeri imkanlar ordunun gerçek savaş gücünü göstermektedir..
Bu kriterlere göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;
United States
China
Israel
India
Russia
Korea, South
Korea, North
United Kingdom
Turkey
Pakistan
Turkey benefits from having a strong military tradition and excellent leadership at the small unit level, as well as good combat training.
yani ;
Türkiye güçlü bir askeri geleneği olmasından ve küçük gruplara mükemmel liderlik uygulamasından ayrıca mükemmel bir savaş eğitimnden dolayı avantaj sağlar..
Hangi mükemmel savaş eğitimi, nerde alıyoruz biz o eğitimi. Hani şu acemi eğitiinde ot yolarken ve sigara izmariti toplarken farkında olmadan mükemmel bir eğitimmi alıyoruz. Tamir konuunda iyi olduğumuza eminim, mesela askerde mükemmel G-3 tamir etmeyi öğrendim çünkü silah hiç bir zaman adam gibi çalışmıyordu. Sayı olarak en güçlülerden biri olduğumuz doğru ama teknolojimiz, (hala 2. dünya savaşından kalma modifiye edilmekten kimliğini şaşırmış M - 48 A5T1 tanklarını kullanıyoruz.) eğitimimiz konularında öyle olduğunu hiç sanmıyorum.
türkiyenin mevcut asker sayısı 2 milyon israilinki yaklaşık 1 milyon civarı türkiyede savaş çıkarsa 1 gecede tamamlanacak ordu sayısı 4 milyon olurken israil tam 12 milyon asker çıkarabilior ( lejyonlar dahil) bumu bizim savaş gücümüz ben ilk 10 da olduğumuza inanmıorum...
Bir Türk dünyaya bedeldir bu sözü bu sayfaya yazmakta gerek var galiba arkadaşlar unutmayalım ki Her Türk asker doğar belki bizlere şuanki mevcut askeri sistemde ot toplatabilirler belki yerleri sildirebilirler ama şu var ki Dünyada hangi ülke istenildiğinde seve seve gelebilecek askere sahiptir ??ve hangi ülkenin bir askeri bir savaşın kaderini değiştirebilecek maneviyatı fiziki güce çevirebilir Bknz.(Çanakkale zaferinde topçu Koca seyid) şimdi şu sıralamayı yapan bilgisayara soruyorum bizim manevi değerlerimizi sıralama yapacak programın kodlarına sahipmisin ?
Arkadaşlar niyetim böbürlenmek değil TSK gibi bir kurumunda mutlaka zaafiyet verdiği dönemler olmuştur yukarıda yorumu bulunan arkadaşımada soruyorum Türkiye eğer pkk gibi bir Terörizme boyun eğmiyorsa ve inletiyorsa bence ilk10 değil ilk 3 girmeli çünkü görüyoruz ki dünyadaki çoğu ülke terörizmle başa çıkamamaktadır bunların başında amerikacık dahi vardır yani günümüz dünyasında sıralamanın pratiği apaçık görülmektedir Wink o yüzden Allah güzel ülkemizi hainlere göz açtıracak duruma düşürmesin
bizlere ot da toplatsalar yerleride sildirseler bizde onların hariçinde yürek de war cezuruz abi arkadamızda neler bırakacağımızı düşünmeden canımızı weiririz çünkü biz türküz
Çanakkale de itilafların askeri sayısı belki bizimkilerin 4-5 katı kadar vardı ama sonuc ortada bu isler sayıya fln bakmaz.Onların ordusundakı askerlerın cogu paralı asker adamlar parasına bakıo ama bizde vatan görevi
beyler artık cephe savaşı kalmadı farkındamısınız???
Arkadaşlar o dediğiniz Çanakkalle savaşı devirleri geçti. İstediğiniz kadar cesur olun ne yapacaksınız taş atıp savaş uçağımı düşüreceksiniz, yoksa km'lerce menzili olan nerden atıldığını bile görmediğiniz füzelerimi tutacaksınız. İran'ın elinde bile 2000 km'ye yakın menzili olan füzeler varken bizim elimizde 250 km menzilli füzeler var, neye yarar. Elimizdeki tankların menzili ABD tanklarının menzilinin yanında o kadar düşükki, adamlar biz onlara ateş bile edemeden tanklarımızı imha edebilirler. Irak'ta bir zamanlar bizdekinden daha büyük ir ordu vardı. Bunlardan hiçmi cesur adam çıkmadı. Yoksa ellerindeki silahlar daha amerikan silahları menzillerine bile girmeden yok edilince paniğe kapılıp kurtarabildikleri silahları saklamayamı çalıştılar.
bakın bence türkiye eğitim konusunda ilk 3 de . bizim askerlerimiz amerikan askeri gibi para için sawaşmıyor biz ülkemiz ve milletimiz için sawaşıyoruz aramızdaki fark bu
Turklerin Km Olduguna Goren Gordu İLK 10 dGl 1. biz Olmaliyiz Cnliler YİİP İcip Sİcmaktan Baska Nabio ..
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referans URL