TRY

Tam Versiyon: Isveç'ten Bir Inanç özgürlüğü örneği
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
İSVEÇ'TEN BİR İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ (HABER İZLENİM)


Bir Hafta Sonu İsveç'in Başkenti Stockholm'ün En İşlek Meydanı Olan Sergelstorg Meydanı'na Çıktığınızda Değişik İnançtan ve Kültürden İnsanların Kendi İnanç ve Düşüncelerini Özgürce İfade Edebildikleri Görebiliyorsunuz. İsveç'te Her İnancın Kendisini Bir İfade Etme Şekli ve Özgürlüğü Var.



Bir hafta sonu İsveç'in başkenti Stockholm'ün en işlek meydanı olan Sergelstorg Meydanı'na çıktığınızda değişik inançtan ve kültürden insanların kendi inanç ve düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri görebiliyorsunuz. İsveç'te her inancın kendisini bir ifade etme şekli ve özgürlüğü var.
Bir kiliseye bağlı bir grup insan, meydanın tam ortasına bir stant açıp, kilisesine yardım toplayabiliyor. "Bizler, Pinks kilisesine bağlı olan ve Stockholm'ün değişik bölgelerinden gelen Hıristiyanlarız." yazan standında kiliseye yardım maksatlı kitap ve broşürler satılıyor. Bir başka misyoner ise, yollardan geçen gençleri durdurarak, inancını onlara anlatmaya ve aşılamaya çalışıyor. Bazen gençlerin alayları ve şakalarıyla karşılaşsa da, misyoner şahıs görevine devam ediyor.


Meydanın hâkim bir yerine asılmış büyük afişlerde ise şu ibareler yer alıyor: "Hz. İsa bir yoldur. Hz. İsa hayattır. Hz. İsa, Stockholm'ü seviyor."

Biraz daha aşağıya gittiğinizde ise bu sefer de Pakistan'dan geldiği tahmin edilen bir Müslüman kendi inancını sessizce tebliğ ettiğini görüyorsunuz. Mahalli kıyafetli meçhul şahıs, boynuna astığı pankart ile kendi inanç ilkelerini İsveçlilere duyuruyor. Boynuna asılı dövizde, Arapça ve İsveççe olarak şu ibareler yer alıyor: "İnan ve kabul et. Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun peygamberi ve elçisidir. Kuran'ı oku ve takip et. Amin."

İsveççesi yeterli gelmeyen bu yabancı şahıs, inancını anlatmak için böyle hazır yazılı ve sessiz bir yol tercih etmiş.

Her kültürden insanın kendi el becerilerini ve sanatlarını özgürce ve pervasızca sergileyebildiği ve para kazanabildiği İsveç'te ve Stockholm'de, inançlarını duyuran insan manzaraları da şehre ayrı bir renk katmaya başladı.
sagolasın kardeşin
Yani anayasalarında laiklik kelimesi geçmeyen ve kraliyet ailesinin eleştirilemediği İsveç`te para kazanmanın bir başka yoluda dinSmile Sağolasın konu için.
paylaşım için teşekkürler.
abicim ne güzel diyosun da düşünsene burda öyle bişey olduğunu özellikle anadoluda adam gelse misyonerlik yapsa ''laaayynn ..ına godumun gel lan buraya'' diyip kahvehane ve bilimum kalabalık mekanlardan adamlar çağırılıp dövülür.yaani benim bildiğim haksız mıyım????
Referans URL