TRY

Tam Versiyon: Windows API (C++) Dersleri Kaynak Site Gerek
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Merhaba arkadaşlar, C++'ya 1 ay önce falan başladım. Bundan önce Flash ile de uğraşıyordum, ama artık uğraşmıyorum sık sık. C++'ya geçtim. C++ değil de, daha kolay diller öğrenmemi önerdiler bana. Ama ben daha kolay dil öğrenmek istemiyorum. İstekliyim bu konuda. Aslında C++ hiç zor değil. İnternette yeterli kaynak bulamıyorum. Çok da sevdim C++'yı. Smile

Sizden ricam, bana Windows API Dersleri veren C++ sitesi önermeniz. Ne kadar çok olursa olsun, farketmez. Çok olması daha iyi. Türkçe veya İngilizce farketmez. Yeter ki, çok açıklayarak ve kolaylaştırarak anlatsın. Derleyici olarak Dev C++ kullanıyorum, söyleyim yani. Normal C++ dersleri kolay bulunuyor, ama Windows API bulmak istiyorum ben. Çalışıp öğreneceğim. Bu oyun işini sökeceğime inanıyorum. Hem gelecekte "Yazılım Mühendisi" olursam da bu C++ işime yarayacak. Boşuna öğrenmiş olmayacağım. Neyse, lütfen bir kaynak site verin de, güzelce başlayım artık şu C++'ya. Giriş - Çıkış, Değişken, if gibi kodları öğrendim. Switch - Case gibi kodların temelini de öğrendim, ama usta değilim. Neyse, şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla... Smile
functionx.com (burada her türlü kaynak mevcut zaten incelediğinde farkedeceksin)

functionx.com/win32/index.htm (bu da win32 API ve c++ ile ilgili bölüm)
peki arkadaşlar bunların türkçeleri yok mu? olsa çok süper olurdu teşekkürler.
eğer görsel olarak çalışmak istiyorsan, standart windows API'si oldukça kötü ve düşük seviye bir seçimdir. kesinlikle tavsiye etmiyorum. bunun yerine GTK, Qt, WxWidgets gibi kütüphaneleri kulanabilirsin.

gtk'ya giriş
http://www.linuxfocus.org/Turkce/May...ticle295.shtml

qt ile programlama
http://www.nesimia.com/docs/qt-ile-gui-programlama

wxwidgets'ı c++ ile kullanan türkçe kaynak bulamadım, üzgünüm.
www.csharpnedir.com
bu sitede türkçe Windows api 'ler hakkında bilgi bulabilirisin.
dikkatli ol o konuda laptopumun ana kartını yakmışdım api lerle denemeler yaparken

new124tan Yazan:
dikkatli ol o konuda laptopumun ana kartını yakmışdım api lerle denemeler yaparken

nası başardın ya onu? Big Grin

Yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında Win32'de ilk önce programların yapısını öğreniyorum, tuş yapmayı, imleç eklemeyi, simge eklemeyi ve menü eklemeyi öğrendim. Sonra OpenGL'ye falan geçerim herhalde. Yani başka şeylere geçmeyi düşünmüyorum dediğiniz gibi. Ama yine de uyarılarınızı dikkate alacağım hepinizin. Tekrar teşekkürler. Siteleri inceleyeceğim. Smile
paylaşım için tşklerr
Sayfa: 1 2
Referans URL