TRY

Tam Versiyon: öğrenci listesi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
<div id="post_message_21992112"> merhabalar almış olduğum ödev hakkında biraz yardıma ihtiyacım var.
n tane öğrencinin adı soyadı numarası vize ve final notları girildeiğinde aşağıdaki biçimde bir program çıktısı almam gerek

Kod:
ogrenci no adi soyadi vize final durum 07xxxxx xxx xxxxx xxxx xxx gecti

hocam bu programı fonksiyonları kullanarak yapmamı söledi zaten en son gördüğüm konu fonksiyonlar. fonksiyon kullanmadan döngü komutlarıyla not ad soyad no girişlerini yapabiliyorum ama gösterdiğim program çıktısını nasıl alacam orda sıkıntım var. şimdiden teşekkürler.

gotoxy(x,y) fonksiyonunu kullanarak tabi Wink

Mesala öğrenci no su 45 olsun adı da ali olsun
gotoxy(3,5);
cout<<45;
gotoxy(10,5);
cout<<"ali";

şeklinde gideceksin ama dikkat edersen bir öğrenci için "y" değeri hep aynı olmalı(verdiğim örnekte "5" idi...
Kolay Gelsin...
aslında gotoxy'ye gerek yok(dolayısıyla borland'a bağlı kalmaya da). karakterinin uzunluğu belli değil, sadece bir sonraki tab noktasına kadar boşluk bastırıyor ki bu da çoğu durum için yeterli.
printf("ogrenci noadisoyadivizefinaldurum"); gibisinden

kuzux Yazan:
aslında gotoxy'ye gerek yok(dolayısıyla borland'a bağlı kalmaya da). karakterinin uzunluğu belli değil, sadece bir sonraki tab noktasına kadar boşluk bastırıyor ki bu da çoğu durum için yeterli.
printf("ogrenci noadisoyadivizefinaldurum"); gibisinden

teşekkür ederim bu şekilde çıktıyı alabiliyorum. bir sorun daha var bu işlem sırasında for döngüsünü kullanıyorum ama çıktıda en son girdiğim veriler gözüküyor verilerin ayrı ayrı hafızada tutulması için struct yada dizimi kullanmak lazım başka şekilde olabilirmi mesela for döngüsü yerine çok parametreli fonksiyonlar gibi bi program paçasında bana bunu gösterebilirmisiniz?

dediğin gibi bunu struct yada dizi olarak tutmalısın eğer n sayısını biliyosan n boyunda bi dizi oluşturabilirsin eğer n sayısını bilmiyosan (yani kullanıcının kaç öğrencinin verilerini gireceğini bilmiyosan) link list kullanmalısın (link list structlarlar yapılır).
hımm anladım teşekkür ederim.
gene bir sorun var struct yapısının içerisine ortalamayı ve geçti kaldı durumunu yerleştiremiyorum. bunu nasıl yapabilirim
Referans URL