TRY

Tam Versiyon: Testere II - Saw II
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Daha önce Testere - Saw filminin kritiğini yine bu sayfalarda yapmış, hatta filmin fanatik hayranı bazı kişilerin hışmına uğramıştım. Bir arkadaşım Testere II'nin DVD'sini ödünç almak isteyip istemediğimi sorunca filmin devamının bir eleştirisini yazma şansına hayır diyemeyeceğim için memnuniyetle kabul ettim.

Testere II, kurbanlarını şeytani mekanizmalar içerisine hapseden ve onlara nasıl kurtulacaklarını konusunda bilgi içeren bir kaset bırakan Jigsaw'un yeni bir oyunuyla başlıyor. Tabii aynen ilk filmdeki gibi kurban kurtulmak için ya kendisini ya da yanındaki bir başka kurbanı dehşet verici bir işleme tabi tutacaktır...

Açılıştaki olaydan sonra dedektif Eric ve bir başka polis dedektifi olan Kerry, Jigsaw'un inini kolayca buluyorlar. Ancak kanserden ölmek üzere olan Jigsaw Eric'e bir sürpriz hazırlamıştır. İnindeki monitörlere yansıyan görüntüye göre Eric'in oğlu Daniel yedi kişiyle birlikte bir eve tıkılmıştır ve evden sağ salim çıkmaları için kurallarını Jigsaw'un koyduğu oyunu oynamaları gerekmektedir. Cube - Küp filmine benzeyen bu başlangıca artık yabancı değiliz. Film bir yandan bizi hapis durumdaki sekiz kişiyle başbaşa bırakırken bir yandan da Eric ve Jigsaw'un karşılıklı akıl oyunlarına geçişler yapıyor.

İçerdeki kişilerin bir ortak noktaları olduğunu çok geçmeden öğreniyoruz. Hepsi de uyuşturucu, fuhuş vs gibi suçlara karışmış bu kişilerin IQ'ları da çok yüksek olmadığı için çok geçmeden bir kısmı telef oluyor. Tabii Testere bizi şaşırtmıyor ve bu ölümlerin mümkün olduğunca vahşice olmasını sağlıyor.

Açıkçası ilk filmden sonra çok bir beklentim olmadığı için Testere II'yi pek de fena bulmadım. İlk filmin gerilimi yok ama en azından prodüksiyonun eli yüzü daha düzgün. Oyuncular biraz daha tanınmış ve başarılı. Bu filmin maliyeti oldukça düşük olsa gerek ama ilk filmden sonra ne kadar olsa film şirketi biraz kesenin ağzını açmıştır. Yalnız bu filmin iki problemi var: Birincisi evin içi ile dışarıdaki polisler arasındaki geçişler heyecan ve gerilimi düşürüyor. İkincisi de içerdeki tiplerin çoğu silik, akılda kalmayan karakterler. İlk ölen adamın yüzünü bile hazırlamıyorum. İçerdeki üç kadından ikisi de önemsiz tipler ve birşey yapmıyorlar. Kayda değer birşey yapanlar sadece Daniel, ilk filmde Jigsaw'un oyununu oynayıp kurtulmayı başaran uyuşturucu bağımlısı kız ve ızbandut tipli hapishane kaçkını. Yalnız ızbandutu oynayan aktör dramatik performans çıkaracağım derken ipun ucunu kaçırıyor ve bir karikatür haline dönüşüyor.

Bu filmin sonunda da bir sürpriz olduğunu söylemem lazım. Zaten acaba filmin sonunda ne sürpriz olacak diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Sürpriz biraz fazla zorlama olsa da yine de ilk filmdekinden daha mantıklı bir son gib geldi bana. İlk film başlarda çok şey vaat edip sonda hayal kırıklığına uğratmıştı. İlkini izleyen biri için bu film daha heyecansız. Ama benim gibi ilkini beğenmeyenler bu filmi daha fazla sabır ve hoşgörü ile izleyebilirler.
Referans URL