TRY

Tam Versiyon: Heniye: Kaldırım kenarında bekleyen başbakan
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

İsrail zulum politikalarını devam ettiriyor. İsrail, ülkesini zor durumdan kurtarmak için komşu ülkelere ziyarette bulunan Filistin Başbakanı Haniye'nin "kendi vatanı"na girmesini engelleyince fotograftaki bu içler acısı durum ortaya çıktı. Bu fotografın ardında arap basınında yapılan yorumlar şöyle:

Eş-Şarku´l-Evsat gazetesi, "İsrail Heniye ile pazarlık yaptı: Dönüş.. veya paralar" başlığıyla manşetten verdiği haberde, Filistin Başbakanı İsmail Heniye´nin yardım toplamak için çıktığı geziden Gazze´ye eli boş döndüğü yazıyor.

Eş-Şarku´l-Evsat, bu haber için Heniye´yi Gazze´ye girmek için kaldırım kenarına ilişmiş beklerken ve endişeli bakışlarla etrafı seyrederken gösteren bir resim kullanmış.

Haberde, İsrail´in Heniye´yle Filistin halkı için topladığı milyonlarca doları bırakma ve Gazze´ye girme arasında seçim yapmaya zorladığı ve Heniye´nin de paraları bırakıp Gazze´ye dönmeyi seçtiği öne sürülüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri´nde yayınlanan El-Beyan gazetesinde de, İsrail işgal güçlerinin Mısır ile Gazze arasındaki Refah Kapısı´nı kapattıkları ve Heniye´nin Gazze´ye girmesine izin vermedikleri, 10 saat sonra Filistin halkı için toplanan yardım paralarını bırakmak şartıyla Heniye´nin Filistin tarafına geçmesine izin verdikleri yazıyor.

Haberde ayrıca, İsmail Heniye´nin yanındaki paraların Arap Birliği´nin Filistin halkına yardım için açtığı hesaba yatırılması ve daha sonra Filistin Yönetimi´ne aktarılması noktasında anlaşma sağlandığı belirtiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri El-Halic gazetesinin konuyla ilgili haberinin başlığı şöyle: "Filistin rüzgarı Refah Kapısı´nı Heniye´ye açtı".

Haberde, İsrail´in Filistin Başbakanı İsmail Heniye´yi Gazze´ye sokmayacağını duyan binlerce Filistinlinin dün rüzgar gibi Gazze-Mısır sınırındaki refah Kapısı´na koştuğu ifade ediliyor.

Eş-Şarku´l Evsat gibi, Birleşik Arap Emirlikleri El-Halic gazetesi ve Katar Er-Râye gazetesi de bu haber için İsmail Heniye´yi Gazze´ye geçmeyi beklerken kaldırım kenarına ilişmiş ve kollarını birbirine kavuşturmuş bir halde endişeli gözlerle etrafı seyrederken gösteren resmi kullanmış.

Er-Râye´nin haberinde ayrıca, Heniye´nin konvoyuna ateş açıldığı, oğlunun ve danışmanının yaralandığı bildiriliyor.

Referans URL