TRY

Tam Versiyon: "Eğreti Erkekler" Geliyor
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Atıf Yılmaz tarafından filme çekilen "Eğreti Gelinler" romanının yazarı Şükran Kozalı, bakire kızları evliliğe hazırlayan erkekleri konu alan "Eğreti Erkekler" adlı kitabıyla tartışma yaratacak. Yaklaşık 12 yıl önce yazdığı Eğreti Gelinler'in beyazperdeye yansıma sürecinde; Denizli halkından büyük tepki gören Kozalı, yeni kitabıyla yine şimşekleri üzerine çekecek. Bilgi Yayınevi tarafından yayıma hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık roman; eylülün ilk haftasında piyasada olacak.

HASTALIKTAN KURTULDUM
Şükran Kozalı, bugüne dek "Kozalı Eğreti Gelinler", "Deniz İpeği" ve "Buharkızların Suları Kırgın" adlı üç kitap yazdı. Geçtiğimiz yıl meme kanserine yakalanan Kozalı; Atıf Yılmaz'ın mide kanserinden ölümünden bir hafta sonra ameliyat oldu. Kemoterapi tedavisi gören yazar, iyileştiğini belirterek, "Bu hastalığı yazarak yendim" dedi.

Bunların babası Zeus'tur!

Şükran Kozalı, eğreti erkekleri iki kategoride ele aldığını belirterek "Birincisi, bakire kızları eğitenler, ikincisi de aldatmanın inceliklerini öğreten gezgin erkekler. Bunların dışında bir de "endemik" yani yerleşik erkekler var" dedi. Denizlili yazar, "Eğreti erkeklerin babası sizce kimdir?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Antik Yunan'daki baş tanrı Zeus diyebiliriz. Eğretileri Zeus, endemik erkekleri ise Atatürk temsil ediyor. Romanımda kadınları da suçluyorum. Çünkü, erkeği eğreti yapan da, yerleşik yapan da onlar..."

(SABAH)
Referans URL